Home   Dagopvang   Dagindeling

Dagindeling

Hoe ziet de dag van uw kind eruit bij Kindercentrum De kleine tuin?

Elke dag is anders. Knutselen, tekenen, ontdekken hoe het is om met andere kinderen te spelen − er is altijd iets te beleven bij Kindercentrum De kleine tuin. Maar het is ook fijn dat er structuur is. Dat is herkenbaar en dat voelt veilig. Daarom hebben we een vaste dagindeling. En die begint met het brengen van de kinderen.

Dagindeling voor baby’s

Baby’s hebben hun eigen ritme van slapen en eten. Zij bepalen dus grotendeels zelf hun dagindeling. De belangrijkste leidraad voor ons is wat u over het ritme van uw kindje vertelt. Als het kind wakker is, zingen we liedjes, bekijken we platenboeken en kan het spelen met speelgoed dat de zintuigen stimuleert. Bij mooi weer gaan we wandelen en in de tuin spelen. En als het echt lekker warm is, kunnen de kinderen lekker spetteren in een badje. Heeft uw baby een grotere broer of zus in een andere groep? Dan gaan we daar soms op bezoek.

Dagindeling voor grotere kinderen

De grotere kinderen vanaf ongeveer achttien maanden hebben een vaster programma. Tussen halfacht en negen uur komen de kinderen binnen en kunnen ze vrij spelen, of onder begeleiding van de pedagogisch medewerkers. Om negen uur gaan we verschonen, naar de wc en handen wassen. Dan is het tijd voor iets lekkers: om halftien gaan we gezamenlijk aan tafel. De kinderen drinken iets en eten vers fruit, en we zingen liedjes. Vanaf tien uur hebben we leuke activiteiten, bijvoorbeeld het maken van een mooie kleurplaat, een uitstapje naar de kinderboerderij, of heerlijk buiten ravotten. Maar de kinderen mogen ook weer vrij spelen, binnen of buiten. Rond elf uur worden de kinderen verschoond, of ze gaan op het potje of naar de wc en dan handjes wassen. Tussen halftwaalf en halfeen is de lunch. De kinderen die een middagdutje doen, gaan daarna naar bed, in een aparte ruimte. De kinderen die wakker blijven, hebben een rustig uurtje. Rond drie uur zijn de meeste kinderen uit bed en gaan we iets drinken met een tussendoortje of fruit. Daarna weer lekker spelen en rond halfvijf nuttigen wij de warme avondmaaltijd.