Home   Dagopvang   Voeding

Voeding

Lekker en gezond eten en drinken

Gezond opgroeien doe je natuurlijk met goede voeding. Daarom zorgen we bij Kindercentrum De kleine tuin voor lekker en gezond eten en drinken met gezonde en gevarieerde tussendoortjes.

Babyvoeding

Voor zuigelingen hebben wij voeding (normaal en hypo-allergeen) van de gangbare merken Frisolac en Nutrilon in huis. Als uw kind speciale voeding nodig heeft, geeft u die zelf mee.

Geeft u uw kind borstvoeding mee? Vervoert u deze dan gekoeld, bijvoorbeeld ingevroren, zodat de kwaliteit goed blijft.

Maaltijden en tussendoortjes dagopvang

Uw kind krijgt bij Kindercentrum De kleine tuin  een volledige lunch, die bestaat uit licht volkorenbrood, hartig en zoet beleg en melk, karnemelk of  water.  Ook zorgen wij voor gezonde tussendoortjes,  zoals rijstwafels, soepstengels, maar ook komkommer en andere groenten (indien mogelijk uit onze eigen moestuin), met een beker lekkere diksap of limonade.

Voor alle kinderen wordt er in de middag gekookt uiteraard met verse ingrediënten.  Rond de klok van 16.30 uur nuttigen wij een warme maaltijd.

Een gezonde traktatie

Trakteren is een feest! Onze pedagogisch medewerkers geven u graag tips voor lekkere en gezonde traktaties voor uw jarige kind. Samen zorgen we voor een gezonde basis.